.
Szakács Zsó:
Csendesedj el mikor zajos az életed, csendesedj el ha fájdalom éri lelkedet. Csendesedj el, hallgasd a csend hangját, csendesedj el, megtaláld lelked nyugalmát. Csendesedj el, gondolj arra ki igazán szeret, csendesedj el, éld át a közös perceket... Csendesedj el, adj hálát az életért, csendesedj el, mondj imát mindenkiért!
-

Csendesedj el és hallgasd a zenét:

Johann Sebastian Bach: Air

2013. aug. 6.

Mire figyeljünk várandósan a kánikulában...


summer2A várandóság minden évszakban megviseli az édesanyát, főleg nyáron, a hőségben. A meleg hatása és a pocaklakó jelenléte sokszor legyengíti az anyukát lelkileg és fizikailag is. A kánikula meg tudja keseríteni egy kismama életét és minden napjait. 

Összegyűjtöttem néhány nyári tippet, hogyan lehet átvészelni a forró nyári napokat. 

Gondoskodjunk a bőséges folyadékbevitelről. A hidratáltság a kismamáknál fokozottan fontos. Vizet érdemes fogyasztani, de ne legyen túlságosan hideg. Lehűtött tea, gyümölcsök leve is jó ebben a hőségben. Mindig vigyél magaddal vizet, ha el kell menned valahova.

Kerüld a zsíros, puffasztó ételeket, többször kevesebbet egyél. Az étrended főleg gyümölcsökből és zöldségekből álljanak. 

Nagyon fontos a mozgás a várandóság alatt, ezért javaslom, hogy kora reggel vagy estefelé tervezzük a sétát, mikor a levegő már hűvösebb. A ház körüli teendőket is érdemesebb kora reggel megcsinálni.

Naptej használata nagyon fontos, ha napra mész. 15- 20 perccel az indulás előtt kend be magad a naptejjel, hagyd, hogy bőröd alaposan felszívja. Tisztába kell lennünk azzal, hogy a kismamák bőre sokszor nagyon érzékenyen reagálhat az erős napsütésre.

A terhesség előrehaladtával már nem biztos, hogy el tudod végezni a napi feladatokat egyedül. A főzés, mosás, takarítás sokkal megterhelőbb a melegben, mint más évszakokban. Ilyenkor csökkentsd a feladatokat, vagy ütemezd át őket. Megkérheted a párodat, ismerősöket, hogy segítsenek be a háztartási munkába. A főzéssel járó extra meleg, álldoglás a tűzhely mellett könnyen rosszulléthez vezethet, ha nem figyelsz kellően magadra.

Ha lehetőséged van, pihenj minél többet. Napközben a szobát félig sötétítsd be és dőlj le 1-1 órára. A pihenés segít elviselni a kinti hőséget.

Óvd magad a nehéz munkától, ne hajszold túl magad. Ha sok elintéznivalód lenne, de nagyon meleg az idő, kérd meg valamelyik családtagodat, ismerősödet, hogy segítsen neked elintézni a dolgokat helyetted. Biztos szívesen segít. A stressz és a hőség nagyon rossz hatással lehet rád is és a babádra is.

http://zsuzsa-dula.hu

Nincsenek megjegyzések:

AM társoldal


..

Tárhely: www.gportal.hu
Domain: www.csendesedj-el.blogspot.com
E-mail: angyal.magazin kukac gmail pont com
A honlap egy hobby portál.

Az oldal NEM rendelkezik szerkesztőséggel!



Copyright © Sueee[Inasi ]- 2008
CC. Jog Fenntartva a közzétett írásokra.
Sueee [Inasi], Lélek Gizella [ Ekpafat], Zsigai Klára,
Mátyás József


http://csendesedj-el.blogspot.com © 2009Design by: Inasi


email: csendes.percek kukac gmail.com

Az írások szerzői jogvédelem alatt állnak!

Az oldalon elhelyezett írások, versek, és novellák
a szerzők szellemi tulajdonát képezik.
Kérjük, hogy a szellemi alkotásokhoz
fűződő jogokat tartsa tiszteletben!


Kezdés: 2008.08.02.