.
Szakács Zsó:
Csendesedj el mikor zajos az életed, csendesedj el ha fájdalom éri lelkedet. Csendesedj el, hallgasd a csend hangját, csendesedj el, megtaláld lelked nyugalmát. Csendesedj el, gondolj arra ki igazán szeret, csendesedj el, éld át a közös perceket... Csendesedj el, adj hálát az életért, csendesedj el, mondj imát mindenkiért!
-

Csendesedj el és hallgasd a zenét:

Johann Sebastian Bach: Air

2010. nov. 30.

Az oxigén nélkülözhetetlen az élethez!

A múlt század közepén elsősorban a széntüzelés következtében kb. 30%-ra csökkent a légkör oxigén tartalma. A XX. század derekán mindössze 23%-ról szóltak a jelentések. A jelenlegi világátlag már csak 19-21%. Olyan helyzet állt elő, amelyben az ember alig tud hozzájutni az egészsége megőrzéséhez szükséges oxigénmennyiséghez.

Ha nem megfelelő a szervezetünk oxigén ellátása, csökken a teljesítő képességünk, fáradtabbá válunk, gondolkodásunk lelassul. De az oxigén hiánya, illetve az oxigénben gyér környezet sokkal nagyobb bajokat is okozhat.

Testünkben naponta ezermilliárd sejt születik és hal el. Ezen folyamatok közben pedig elengedhetetlen az oxigén elégséges szintje. Nélküle: gyorsabban öregszünk, túlérzékenyek, kimerültek, feledékenyek, leszünk.

Baktériumok, vírusok, élősködők támadhatják meg szervezetünket, és ami a legrosszabb, beindulhatnak a daganatos sejtburjánzások.

Oxigén nélkül nincs élet. Ezt mindannyian tudjuk. Természetesen a tudomány is ezerszer bizonyította

Dr. Otto Heinrich Warburg német biokémikus, (a sejtlégzés terén elért kiemelkedő munkájáért 1931-ben fiziológiai és orvostudományi Nobel-díjat kapott), bizonyította:
- a daganatos megbetegedések kialakulásának elsődleges oka, hogy nem jut elegendő oxigén a sejtekbe, és így az egy másik energiaforrás felé fordul, s átáll az anaerob anyagcserére, miközben burjánozni kezd. Oxigén dús közegben mindez nem történik meg.

Manapság a levegő oxigén tartalma csupán 19-21 százalék között mozog. Egy őskori borostyánkőbe zárt légbuborék analizálása még 38 százalékos szintet mutatott, vagyis elmondhatjuk, hogy ma már az emberi szervezet oxigénhiányos állapottal küzd. Tehát nagy szükségünk van a pótlásra, az oxigén többlet bevitelére.

Kapcsolat

Nincsenek megjegyzések:

AM társoldal


..

Tárhely: www.gportal.hu
Domain: www.csendesedj-el.blogspot.com
E-mail: angyal.magazin kukac gmail pont com
A honlap egy hobby portál.

Az oldal NEM rendelkezik szerkesztőséggel!



Copyright © Sueee[Inasi ]- 2008
CC. Jog Fenntartva a közzétett írásokra.
Sueee [Inasi], Lélek Gizella [ Ekpafat], Zsigai Klára,
Mátyás József


http://csendesedj-el.blogspot.com © 2009Design by: Inasi


email: csendes.percek kukac gmail.com

Az írások szerzői jogvédelem alatt állnak!

Az oldalon elhelyezett írások, versek, és novellák
a szerzők szellemi tulajdonát képezik.
Kérjük, hogy a szellemi alkotásokhoz
fűződő jogokat tartsa tiszteletben!


Kezdés: 2008.08.02.