.
Szakács Zsó:
Csendesedj el mikor zajos az életed, csendesedj el ha fájdalom éri lelkedet. Csendesedj el, hallgasd a csend hangját, csendesedj el, megtaláld lelked nyugalmát. Csendesedj el, gondolj arra ki igazán szeret, csendesedj el, éld át a közös perceket... Csendesedj el, adj hálát az életért, csendesedj el, mondj imát mindenkiért!
-

Csendesedj el és hallgasd a zenét:

Johann Sebastian Bach: Air

2010. jún. 20.

Betegségek és kezelési módjuk


Alacsony vérnyomás: 
- a rozmaringtea emeli a vérnyomást. Készíthetünk rozmaringbort is (1 liter fehérborba egy rozmaringot áztatunk, egy hét után leszűrjük), melyből napi 1-2 evőkanál fogyasztása elegendő.

Álmatlanság:
- az alvást elősegíti a komlótoboz, orbáncfű, levendulavirág, citromfű, macskagyökér és cickafark. A gyógynövényből készült teából egy-két csészével kortyolgassunk el nem sokkal elalvás előtt.

Gyomorégés:
- hatékonyan kezelhető kamilla tea és citromfű tea egyenlő arányú keverékével. Napi egy-két csésze tea megszünteti a gyomorégést.

Hasmenés: 
- kezelése egyszerű. Széntabletta és kamillatea fogyasztásával hamar megszűntethető. Gyermekek esetében szárított áfonyát használhatunk.

Magas vérnyomás:
- napi egy-két csésze galagonya, vagy fehér fagyöngy tea normalizálja a vérnyomást, segíti a szívműködést.

Menstruációs panaszok:
- a menstruáció idején számtalan nő küzd különböző panaszokkal; derék- vagy hátfájással, mellfeszüléssel, hasi fájdalmakkal. Ezek könnyen leküzdhetők a menstruációt megelőző héten minden nap fogyasztott csalán- és cickafark teával.

Rekedtség: 
- rekedtség ellen hasznos lehet a nyers burgonyaszeletekből készült pakolás. A kamilla- és izlandi zuzmó tea fogyasztása egymás hatását kiegészítve mulasztja el a rekedtséget. Célszerű egész nap, lassan kortyolgatva inni, így hosszabban fejti ki hatását.

Reumatikus panaszok kezelése:
- az alábbi gyógynövények keverékét fogyasszuk egy hónapon át kúraszerűen, naponta 2-3 csészével:
csalánlevél (28,5 g), gyermekláncfűgyökér(27,5 g), nyírfalevél(16 g),
málnalevél(14 g), fűzfakéreg(8 g), hibiszkuszvirág(6 g).

Stressz okozta panaszok: rohanó világunkban számtalan panaszt okoz a stressz. Legyen szó álmatlanságról, étvágytalanságról vagy gyomorpanaszokról, a gyógynövények hatékony segítséget nyújtanak. A kamillatea, citromfű tea és a komló egyaránt hatékonya segítséget
nyújtanak.

Száraz köhögés: 
egyenlő arányban keverjünk el lándzsás útifüvet, mályvavirágot, citromfüvet és málnalevelet, majd készítsünk belőle meleg teát. Naponta 3-5 csészényit kortyolgassunk el.

Székrekedés
- elengedhetetlen a bélműködés javításához a rostdús táplálkozás. Emellett naponta fogyasszunk egy evőkanál darált, vízben megdagasztott lenmagot. Egy teáskanál mustármag (vízzel és teával is bevehető) szintén serkenti az emésztést, emellett tisztító hatású. Jótékony hatása van még a fügének és szilvának is.

Torokfájás: 
- naponta 2-3 csésze meleg fehérmályva tea regenerálja a garat nyálkahártyáját, és elmulasztja a kaparó érzést.

Váladékos köhögés
- A váladék könnyebb távozását segíthetjük egy bevált gyógytea keverékkel. Keverjünk egy egyenlő arányban kankalin gyökeret, hársvirágot, kamillát és citromfüvet, majd a belőle készült teából naponta három csészével fogyasszunk.

Folyt: Gyógyító fűszernövények

Nincsenek megjegyzések:

AM társoldal


..

Tárhely: www.gportal.hu
Domain: www.csendesedj-el.blogspot.com
E-mail: angyal.magazin kukac gmail pont com
A honlap egy hobby portál.

Az oldal NEM rendelkezik szerkesztőséggel!



Copyright © Sueee[Inasi ]- 2008
CC. Jog Fenntartva a közzétett írásokra.
Sueee [Inasi], Lélek Gizella [ Ekpafat], Zsigai Klára,
Mátyás József


http://csendesedj-el.blogspot.com © 2009Design by: Inasi


email: csendes.percek kukac gmail.com

Az írások szerzői jogvédelem alatt állnak!

Az oldalon elhelyezett írások, versek, és novellák
a szerzők szellemi tulajdonát képezik.
Kérjük, hogy a szellemi alkotásokhoz
fűződő jogokat tartsa tiszteletben!


Kezdés: 2008.08.02.