.
Szakács Zsó:
Csendesedj el mikor zajos az életed, csendesedj el ha fájdalom éri lelkedet. Csendesedj el, hallgasd a csend hangját, csendesedj el, megtaláld lelked nyugalmát. Csendesedj el, gondolj arra ki igazán szeret, csendesedj el, éld át a közös perceket... Csendesedj el, adj hálát az életért, csendesedj el, mondj imát mindenkiért!
-

Csendesedj el és hallgasd a zenét:

Johann Sebastian Bach: Air

2008. nov. 30.

Készítsünk díszeket! 3.

Természetes alapanyagokból is egyszerűen készíthetünk karácsonyi díszeket. Csak néhány természetbeli alapanyagra, ragasztóra és sok sok ötletre van szükségünk.

A természetes karácsonyi dekoráció nem csupán az egyik legszebb dekorálási stílus, de olcsó és környezetbarát, továbbá kivitelezése roppant egyszerű, csupán kreatív energiát és időt igényel! Időben el kell azonban kezdeni az ötletek gyűjtését és az alapanyagok beszerzését.

Alapvető feltétel a természetes díszek készítésénél, hogy az alapanyagok a természetből legyenek. Gyűjtsünk mindenféle erdei bogyókat, hajlékony vesszőket, örökzöld leveleket, ágakat, színes lehullott leveleket, tobozokat, diókat, mogyorókat stb. Ezekből készíthetünk például füzéreket, koszorúkat, asztali és fenyőfa díszeket.

Adventi koszorú

Az előbb említett alapanyagokból könnyedén készíthetünk adventi koszorút és / vagy néhány egyszerűbb koszorút is. Ezekkel akár a bejárati ajtót, akár az ünnepi asztalt is díszíthetjük, valamint dísztálakat és poharakat is körbefonhatjuk velük. A vesszőből készült kis koszorúk kiválóak karácsonyfa díszeknek. Ezek lehetnek kör alakúak, négyszögletesek vagy akár csillag formájúak is. A lényeg, hogy kreatívak legyünk. Íme egy kis segítség hozzá:

Karácsonyfa

A karácsonyfát díszítsük egyszerűen, de nagyszerűen! Készíthetünk díszeket diókból, mogyorókból, száraz gyümölcsökből, tobozból, erdei bogyókból, vesszőből, fahéj darabokból és szalmából. Továbbá süthetünk ehető díszeket (például házilag készített szaloncukor, de erről majd a későbbiekben). A legszebb, ha a díszeket szalmaszállal aggatjuk a fára.

Ünnepi asztal

Az ünnepi asztal is legyen természetes. Készítsünk dísztálakat. Szárítsunk vagy grill alatt pirítsunk narancs szeleteket és kombináljuk dió, mogyoró darabokkal, fahéj szeletekkel, és egyéb száraz termésekkel. Helyezzünk egy-egy tálat az ablak párkányra, könyvespolcra, asztalokra stb…az illatuk napokon keresztül érezhető lesz!

Gyertyamámor

Végül, de nem utolsó sorban, gondoljunk a hosszú esték hangulatára. Gyújtsunk gyertyákat, hiszen a gyertyafényben minden sokkal kedélyesebb, és kellemesebb! De vigyázzunk, égő gyertyát soha ne hagyjunk felügyelet nélkül, főleg gyerekek közelében!

Nincsenek megjegyzések:

AM társoldal


..

Tárhely: www.gportal.hu
Domain: www.csendesedj-el.blogspot.com
E-mail: angyal.magazin kukac gmail pont com
A honlap egy hobby portál.

Az oldal NEM rendelkezik szerkesztőséggel!



Copyright © Sueee[Inasi ]- 2008
CC. Jog Fenntartva a közzétett írásokra.
Sueee [Inasi], Lélek Gizella [ Ekpafat], Zsigai Klára,
Mátyás József


http://csendesedj-el.blogspot.com © 2009Design by: Inasi


email: csendes.percek kukac gmail.com

Az írások szerzői jogvédelem alatt állnak!

Az oldalon elhelyezett írások, versek, és novellák
a szerzők szellemi tulajdonát képezik.
Kérjük, hogy a szellemi alkotásokhoz
fűződő jogokat tartsa tiszteletben!


Kezdés: 2008.08.02.