1 adag piskótához:
- 4 tojás
- 20 dkg cukor
- 20 dkg liszt
- 1 cs. sütőpor
- csipetnyi só
A hozzávalókból vizes piskótát sütünk, rácsra borítjuk és megvárjuk, míg kihűl.
Fenti mennyiségből újabb adag piskótatésztát keverünk, de amikor a felét a sütőpapíros tepsibe öntöttük, a maradékba 1 ek. kakaóport keverünk és így öntjük a tepsibe. Ezt is hagyjuk kihűlni, majd 2x2 cm-es darabokra vágjuk. Nagyobb tálba öntjük és a következővel öntjük le:
2 citrom levét 4 evőkanál cukorral felfőzzük. Belekeverjük 2 narancs levét, 1 dl Portoricoi rumot (én 1 rumaromát szoktam), kb. 1 dl ribizli vagy valamilyen pikáns, folyékony lekvárt és 10 dkg vajat v. margarint.
Ezzel a lével leöntjük a darabolt piskótát és jól összekeverjük.
A ketté vágott piskótalap mindkét lapját megkenjük barack, vagy ízlés szerinti lekvárral. Az alsó lapra ráhalmozzuk a masszát, elegyengetjük, majd ráhelyezzük a felsőt. Legalább 2 kg-mal lenyomtatjuk 1 napra. (Én egy nagyméretű deszkalapot, vagy egy tepsit teszek rá, amibe 2-3 db 1 kg-os cukrot, lisztet vagy dobozos tejet teszek.)
A tetejét 2 cs. Oetker puncs ízű tortamázzal, vagy porcukorból, citromléből és ételfestékből kevert citrommázzal vonjuk be.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése