(gáztepsi méretű adag)
- 35 dkg liszt
- 1 cd. sütőpor
- 20 dkg margarin
- 2 tojás sárgája
- 1 pohár (2 dl) kefír vagy joghurt, de a tejföl sem rontja el
A pillanatok alatt összegyúrható tésztát – ami akár még néhány kanál lisztet elbír – tepsi méretűre nyújtjuk és a tepsibe simítjuk úgy, hogy 1 – 1,5 ujjnyi pereme legyen. Alázsírozni nem kell, viszont a sütőpapír jó segítséget nyújthat a kivételhez.
- 3 db nagyobb hagyma
- 5 dkg margarin
- 1 pohár joghurt vagy tejföl
- 1 evőkanál Vegeta ételízesítő
- 2 egész tojás
- 0,5 evőkanál liszt
- esetleg apróra vágott akármi (sonka, kolbász, gomba…stb) Az eredeti receptben ez nem szerepel.
- reszelt sajt (esetleg füstölt)
A nem túl apróra kockázott hagymát megdinszteljük, az ételízesítővel összekeverjük, majd kicsit hűlni hagyjuk. Ha meghűt, a többi összetevőt is hozzákeverjük. Ezt a krémet a tésztára simítjuk és reszelt sajttal megszórva előmelegített sütőben erős lángon majdnem pirosra sütjük. (Kb. 20-25 perc)
Melegen elég törékeny a tészta, ezért praktikus a sütőpapír, amivel kiemelhető egy rácsra, hűlni.
Felkockázzuk, jóllakunk vele, majd a maradékkal mást is megkínálhatunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése