Fontos! Elkészítés előtt finom szűrőben folyóvíz alatt át kell mosni.
Bármilyen gabona megvásárlásakor fő szempont legyen, hogy az vegyszermentes, azaz ellenőrzött bio termelésből származzon.
Hozzávalók:
1 bögre hántolt köles, kis só, 1 kis fej vöröshagyma, 1 csipet őrölt zöldbors, 1 evőkanál olaj
Elkészítés: Az olajon a hagymát megpirítjuk, a kölest átforgatjuk rajta, majd felengedjük 3-szoros mennyiségű vízzel, és készre főzzük 20 perc alatt. A sót a végén tegyük hozzá.
Cukkínis lecsó kölesfasírttal - Inasi módra
20 dkg köles, kevés olaj, 12 dkg vöröshagyma, 4 dkg rizsliszt, póré, 40 dkg paprika, 40 dkg paradicsom, tengeri só, 20 dkg cukkini
A kölest másfélszeres mennyiségű sós vízben feltesszük főni. 5 percig forraljuk, majd a tűzről levesszük és lefedve 10 percig duzzasztjuk. A pórét szeletekre vágjuk, a köleshaz adjuk, összekeverjük és a rizslisztet hozzáadva masszává gyúrjuk. Kis korongokat formázunk belőle, melyeket kevés olajban kisütünk. A vöröshagymát finomra vágjuk és kevés olajban aranysárgára pirítjuk, a tűzről levesszük, hozzáadjuk a pirospaprikát, kevés vízzel elkeverjük és a tűzre visszatesszük. Hozzáadjuk a kockákra vágott tv paprikát, és a paradicsomot, a szeletekre vágott cukkinit, sózzuk, majd gyorsan összeforraljuk.
Bármilyen gabona megvásárlásakor fő szempont legyen, hogy az vegyszermentes, azaz ellenőrzött bio termelésből származzon.
Hozzávalók:
1 bögre hántolt köles, kis só, 1 kis fej vöröshagyma, 1 csipet őrölt zöldbors, 1 evőkanál olaj
Elkészítés: Az olajon a hagymát megpirítjuk, a kölest átforgatjuk rajta, majd felengedjük 3-szoros mennyiségű vízzel, és készre főzzük 20 perc alatt. A sót a végén tegyük hozzá.
Cukkínis lecsó kölesfasírttal - Inasi módra
20 dkg köles, kevés olaj, 12 dkg vöröshagyma, 4 dkg rizsliszt, póré, 40 dkg paprika, 40 dkg paradicsom, tengeri só, 20 dkg cukkini
A kölest másfélszeres mennyiségű sós vízben feltesszük főni. 5 percig forraljuk, majd a tűzről levesszük és lefedve 10 percig duzzasztjuk. A pórét szeletekre vágjuk, a köleshaz adjuk, összekeverjük és a rizslisztet hozzáadva masszává gyúrjuk. Kis korongokat formázunk belőle, melyeket kevés olajban kisütünk. A vöröshagymát finomra vágjuk és kevés olajban aranysárgára pirítjuk, a tűzről levesszük, hozzáadjuk a pirospaprikát, kevés vízzel elkeverjük és a tűzre visszatesszük. Hozzáadjuk a kockákra vágott tv paprikát, és a paradicsomot, a szeletekre vágott cukkinit, sózzuk, majd gyorsan összeforraljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése