Karácsonyi borkrém leves
Hozzávalók
6 dl édes fehérbor 1 citrom 1 darabka fahéj 3-4 szegfűszeg 8 tojássárgája 15 dkg cukor 2 dl tejszín 8 dkg mazsola a tetejére: édes tejszínhab
A bort 3 deci vízzel hígítjuk, a citrom levét belefacsarjuk, és vékonyan lehántott sárga héjával, a fahéjjal meg a szegfűszeggel fűszerezve felforraljuk. A tojások sárgáját a cukorral habosra verjük, tejszínnel hígítjuk. A forró bort vigyázva, élénken kevergetve - nehogy összekapjon - rászűrjük. A tűzre téve habverővel addig kevergetjük tovább, amíg kissé besűrűsödik. Ezután átszűrjük, majd a megmosott, borba áztatott mazsolát beleszórjuk. Jól behűtve, édes tejszínhabbal díszítve tálaljuk. Előnye, hogy előre elkészíthető.
Elkészítési idő: 30 perc + hűtés.
Egy adag: 571 kcal / 2387 kJ.
.
Szakács Zsó:
Csendesedj el mikor zajos az életed, csendesedj el ha fájdalom éri lelkedet. Csendesedj el, hallgasd a csend hangját, csendesedj el, megtaláld lelked nyugalmát. Csendesedj el, gondolj arra ki igazán szeret, csendesedj el, éld át a közös perceket... Csendesedj el, adj hálát az életért, csendesedj el, mondj imát mindenkiért!
Csendesedj el mikor zajos az életed, csendesedj el ha fájdalom éri lelkedet. Csendesedj el, hallgasd a csend hangját, csendesedj el, megtaláld lelked nyugalmát. Csendesedj el, gondolj arra ki igazán szeret, csendesedj el, éld át a közös perceket... Csendesedj el, adj hálát az életért, csendesedj el, mondj imát mindenkiért!
-
Csendesedj el és hallgasd a zenét:
Johann Sebastian Bach: Air
Kedvenc oldalak
2009. dec. 8.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Tárhely: www.gportal.hu
Domain: www.csendesedj-el.blogspot.com
E-mail: angyal.magazin kukac gmail pont com
A honlap egy hobby portál.
Az oldal NEM rendelkezik szerkesztőséggel!
Copyright © Sueee[Inasi ]- 2008
Sueee [Inasi], Lélek Gizella [ Ekpafat], Zsigai Klára,
Mátyás József
http://csendesedj-el.blogspot.com © 2009Design by: Inasi
email: csendes.percek kukac gmail.com
Az írások szerzői jogvédelem alatt állnak!
Az írások szerzői jogvédelem alatt állnak!
a szerzők szellemi tulajdonát képezik.
Kérjük, hogy a szellemi alkotásokhoz
fűződő jogokat tartsa tiszteletben!
Kezdés: 2008.08.02.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése