.
Szakács Zsó:
Csendesedj el mikor zajos az életed, csendesedj el ha fájdalom éri lelkedet. Csendesedj el, hallgasd a csend hangját, csendesedj el, megtaláld lelked nyugalmát. Csendesedj el, gondolj arra ki igazán szeret, csendesedj el, éld át a közös perceket... Csendesedj el, adj hálát az életért, csendesedj el, mondj imát mindenkiért!
-

Csendesedj el és hallgasd a zenét:

Johann Sebastian Bach: Air

2008. szept. 8.

Gondolatok az Oltáriszentségről

Krisztusban Kedves Testvérek!
Ahhoz, hogy növekedjünk a keresztény életben, táplálkoznunk kell Krisztus Testével és Vérével. Valójában az Eucharisztia miatt lettünk megkeresztelve és megbérmálva. Mint az Egyház életének „forrása és csúcspontja”, az Eucharisztia „örök Pünkösd”, hiszen valahányszor szentmisén veszünk részt, megkapjuk a Szentlelket, aki még mélyebben egyesít bennünket Krisztussal, és olyanná formál, mint Ő. Ha gyakran vesztek részt szentmisén, ha időt szántok az Oltáriszentség imádására, a szeretet Forrása, vagyis az Eucharisztia révén eljuthattok arra az örömteli elhatározásra, hogy életeteket az Evangélium követésére szenteljétek. Ugyanakkor azt fogjuk tapasztalni, hogy a Szentlélek formál át bennünket, tölt el erejével és tesz minket a feltámadt Krisztus lendületes tanúivá.
Nem lehetünk egységben Krisztus szövetségével, ha nem válunk mi is áldozattá másokért.
A keresztény közösség, Krisztus titokzatos teste, az Egyház nem jöhet létre és nem állhat fent, ha tagjai nem járnak a megfeszített Krisztus útján, és nem részesednek szövetségében.
Krisztus áldozata tanítványaitól is áldozatkészséget kíván, de Jézus nem csüggedésre hívott meg minket, ha minden bajunkkal, akár közös sorsunkkal is csatlakozunk áldozatához, amit Ő nyújt nekünk, akkor megvilágosul, fölragyog az életünk.
A szentáldozásban maga Krisztus, a világ világossága jár át minket.
Kérjük a szentségi Jézust, legyen életünk forrása, erősítőnk szentségi jelenlétével, mindenható és irgalmas kísérője népünk életének.
Áldása hozzon megújulást nemzetünknek!

Nincsenek megjegyzések:

AM társoldal


..

Tárhely: www.gportal.hu
Domain: www.csendesedj-el.blogspot.com
E-mail: angyal.magazin kukac gmail pont com
A honlap egy hobby portál.

Az oldal NEM rendelkezik szerkesztőséggel!



Copyright © Sueee[Inasi ]- 2008
CC. Jog Fenntartva a közzétett írásokra.
Sueee [Inasi], Lélek Gizella [ Ekpafat], Zsigai Klára,
Mátyás József


http://csendesedj-el.blogspot.com © 2009Design by: Inasi


email: csendes.percek kukac gmail.com

Az írások szerzői jogvédelem alatt állnak!

Az oldalon elhelyezett írások, versek, és novellák
a szerzők szellemi tulajdonát képezik.
Kérjük, hogy a szellemi alkotásokhoz
fűződő jogokat tartsa tiszteletben!


Kezdés: 2008.08.02.