.
Szakács Zsó:
Csendesedj el mikor zajos az életed, csendesedj el ha fájdalom éri lelkedet. Csendesedj el, hallgasd a csend hangját, csendesedj el, megtaláld lelked nyugalmát. Csendesedj el, gondolj arra ki igazán szeret, csendesedj el, éld át a közös perceket... Csendesedj el, adj hálát az életért, csendesedj el, mondj imát mindenkiért!
-

Csendesedj el és hallgasd a zenét:

Johann Sebastian Bach: Air

2008. aug. 7.

A nyugodt lelkiismeret és a lelki béke - 1. rész

Sokaknak nyújthat megkönnyebbülést és boldogságot az, ha megértik az összefüggést a nyugodt lelkiismeret és a lelki béke között.

Ezekben az egyre bizonytalanabb időkben oly sok szívfájdalom, gyötrelem és szenvedés van világszerte, ami elkerülhető lenne, ha az emberek megértenék és alkalmaznák az igazságot! Sokaknak nyújthat megkönnyebbülést és boldogságot az, ha megértik az összefüggést a nyugodt lelkiismeret és a lelki béke között, és ha azon alapelvek szerint élnek, melyeken e két áldás alapszik.
Isten azt szeretné, ha minden egyes gyermeke élvezhetné a nyugodt lelkiismeret mindent felülmúló áldását.

A békés lelkiismeret mentességet nyújt a gyötrelemtől, a bánattól, a bűntudattól, a szégyentől és az önvádtól. Alapot nyújt a boldogsághoz. Felfoghatatlanul becses állapot ez, mégis kevesen élvezik a földön.

Miért?

Leggyakrabban azért, mert vagy nem értik, vagy nem követik megfelelőképp azokat az alapelveket, melyeken a nyugodt lelkiismeret alapszik. Életemben oly gyakran áldattam meg nyugodt lelkiismerettel, hogy szeretnék megosztani néhány gondolatot arról, hogyan lehet azt elnyerni.

A nyugodt lelkiismeret a lelki béke alapvető hozzávalója. Nyugodt lelkiismeret nélkül nem lehet igazi lelki békére lelni. A nyugodt lelkiismeret legbensőbb énünkhöz kötődik, és személyes cselekedeteink irányítják.

Egyedül Istentől kaphatjuk meg, igazlelkű, engedelmes életünk révén. Sehogy másképp nem létezhet. Másrészről a lelki békére gyakran vannak hatással külső források, mint egy kallódó gyermek iránti aggodalom, gazdasági nehézségek, valós vagy vélt sérelmek, a világ egyre romló helyzete, vagy ha több teendőnk van, mint ami belefér az időnkbe.

A zaklatott elme átmeneti, mulandó dolog. A lelki béke helyreáll, ha megszüntetjük azokat a külső tényezőket, melyek felborították. Nem ez a helyzet azonban a háborgó lelkiismerettel, mert az hajthatatlan, mindig jelen van, állandó emlékeztetőül, hogy helyre kell hoznunk múltbéli hibáinkat, helyre kell hoznunk a konfliktust, amit azáltal okoztunk, hogy valakit megsértettünk, vagy meg kell bánnunk vétkünket.

Persze a zaklatott lelkiismeretet átmenetileg meg lehet szüntetni az elme és a test fizikai ingerlésével, amikor az ember enged az alkohol, a drogok, a pornográfia és még rosszabb dolgok kísértésének. Mindezt úgy, hogy egyre fokozódó étvággyal törekszünk hibás erőfeszítéseket tenni sajgó lelkiismeretünk megnyugtatására, azon az áron, hogy mindeközben ádáz függőséget vonunk magunkra. Van jobb módja a nyugodt lelkiismeret visszaállításának!

A háborgó lelkiismeret tulajdonképpen Isten ajándéka, hogy segítsen sikerrel járnunk e halandó életben. Elsődlegesen Krisztus világosságának az elménkre és szívünkre kifejtett hatásából fakad. Krisztus világossága az az isteni erő vagy befolyás, mely Jézus Krisztuson keresztül Istentől sugárzik.

Ez ad fényt és életet mindennek. Arra indít minden gondolkodó embert világszerte, hogy különböztessék meg az igazságot a hamisságtól, a helyest a helytelentől. Ez indítja be lelkiismeretünket.

Hatását meggyengíthetik a vétkek és függőségek, de a megfelelő bűnbánat visszaállíthatja. Krisztus világossága nem egy személy. Istentől jövő erő és befolyás ez, melyet ha követünk, alkalmassá tesz minket a Szentlélek útmutatására és sugalmazására.

Jól tesszük, ha szem előtt tartjuk, hogy még nyugodt lelkiismerettel is lehetnek átmeneti időszakok, amikor lelki békénket felkavarják a külső tényezők. Az okok megértése nagyban enyhíthet az általuk előidézett nyomáson. Amikor életünk összhangba kerül az Úr tanításaival, kérhetjük segítségét a nehézségek megoldásához.

ELDER RICHARD G. SCOTT a Tizenkét Apostol Kvórumából

Nincsenek megjegyzések:

AM társoldal


..

Tárhely: www.gportal.hu
Domain: www.csendesedj-el.blogspot.com
E-mail: angyal.magazin kukac gmail pont com
A honlap egy hobby portál.

Az oldal NEM rendelkezik szerkesztőséggel!



Copyright © Sueee[Inasi ]- 2008
CC. Jog Fenntartva a közzétett írásokra.
Sueee [Inasi], Lélek Gizella [ Ekpafat], Zsigai Klára,
Mátyás József


http://csendesedj-el.blogspot.com © 2009Design by: Inasi


email: csendes.percek kukac gmail.com

Az írások szerzői jogvédelem alatt állnak!

Az oldalon elhelyezett írások, versek, és novellák
a szerzők szellemi tulajdonát képezik.
Kérjük, hogy a szellemi alkotásokhoz
fűződő jogokat tartsa tiszteletben!


Kezdés: 2008.08.02.