.
Szakács Zsó:
Csendesedj el mikor zajos az életed, csendesedj el ha fájdalom éri lelkedet. Csendesedj el, hallgasd a csend hangját, csendesedj el, megtaláld lelked nyugalmát. Csendesedj el, gondolj arra ki igazán szeret, csendesedj el, éld át a közös perceket... Csendesedj el, adj hálát az életért, csendesedj el, mondj imát mindenkiért!
-

Csendesedj el és hallgasd a zenét:

Johann Sebastian Bach: Air

2008. aug. 11.

II. János Pál pápa öröksége

Ne féljetek fiatalnak lenni!

Ne féljetek a fiatalságotoktól és attól a mélyrõl jövõ kívánságotoktól, hogy kipróbáljátok a boldogságot, az igazságot, a szépséget és a sokáig tartó szeretetet! Néha úgy érezzük, hogy a társadalom fél a fiataloknak ezektõl a hatalmas kívánságaitól, jóllehet ti magatok nem féltek. Ne féljetek! Amikor rátok nézek, kedves fiatalok, nagy hálát és reményt érzek. A jövõ hosszú ideig, a következõ században a ti kezetekben van. A béke jövõje a ti szívetekben van. Olyannak kell lennetek, akik mélyen bíznak az emberben és akik mélyen bíznak az emberi hivatás nagyságában.
(II. János Pál pápa üzenete a Béke XVIII. Világnapjára)

Ne féljetek az igazságtól!
Néhányan közületek jól ismerik annak kísértését, hogy elmeneküljenek a felelõsségtõl: az alkohol és a drog világi illúzióiba, a házasság és a család melletti elkötelezõdés nélküli szexuális kapcsolatok keresésébe, a közömbösségbe, a cinizmusba és végül az erõszakba. Vigyázzatok a világ szemfényvesztésével szemben, ami ki akarja használni, el akarja rabolni az energiátokat a boldogság és az élet értelme iránti kutatásotoktól! Ne hagyjátok abba az elõttetek álló kérdések válaszainak felkutatását! Ne féljetek!
(II. János Pál pápa üzenete a Béke XVIII. Világnapjára)

Ne féljetek hirdetni az evangéliumot!
Ne féljetek kimenni az utakra, nyilvánosság elé, ahogy az elsõ apostolok tették, akik hirdették Krisztust és a megváltás Örömhírét a városok, a központok és a falvak terein. Nem annak van itt az ideje, hogy szégyelljétek az Evangéliumot! Annak van itt az ideje hogy a háztetõkrõl hirdessétek! Ne féljetek szakítani a kényelmes és megszokott életmóddal, hogy végül elfogadjátok annak kihívását, hogy megismertessétek Krisztust a modern "városokban". Tinektek kell elmennetek az "utak keresztezõdéseibe" és meghívnotok mindazokat, akikkel találkoztok, Isten lakomájára, amelyet az õ népének készített. Krisztusnak olyan munkásokra van szüksége, akik készek az õ szõlõjében dolgozni. Ti, a világ katolikus fiataljai, ne hagyjátok Õt cserben. Kezetekben hordozzátok Krisztus keresztjét! Az ajkatokon legyen az élet igéje! A szívetekben ott van az Úr megváltásának záloga!
(II. János Pál pápa szentbeszéde Denverben - 1993. augusztus 15.)

Ne féljetek attól, hogy szentek legyetek!
Állhatatosan tartsatok ki Krisztus mellett, hogy Õ bennetek maradjon! Ne hagyjátok, hogy kialudjon szívetekben a szentség fénye! Ne féljetek attól, hogy vágyakozzatok az életszentségre! Ne féljetek szentnek lenni! Azt a századot, ami a vége felé jár és vele együtt az új évezredet tegyétek a szent emberek korszakává!
(II. János Pál pápa szentbeszéde Boldog Kinga kanonizálásakor - 1999. június 16.)

Ne féljetek válaszolni hivatásotokra!
Ne féljetek attól, hogy szüntelenül visszatérjetek Krisztushoz, az élet Forrásához! Kifejezve az õ bizalmát, Jézus felétek fordítja tekintetét és meghív titeket arra, hogy a létetekkel tegyetek valami jót, tegyétek gyümölcsözõvé azokat a talentumokat, amiket rátok bízott, hogy szolgáljátok az Egyházat és a testvéreiteket, és építsetek egy szolidárisabb, igazabb és békésebb társadalmat. Krisztus arra hív titeket, hogy helyezzétek vissza belé bizalmatokat és kövessétek õt a házasság útján, a papság és a megszentelt élet útján. Ne féljetek a szívetek csendjében meghallgatni az Urat, aki szól hozzátok!
(II. János Pál pápa beszéde a fiatalokhoz Rouenben - 2000. április 14.)

Ne féljetek a jövõtõl!
Krisztus által hinni tudtok a jövõben, akkor is, ha nem tudjátok felismerni még a körvonalait sem. Ti az Úrra bízhatjátok magatokat a jövõben, és így felülkerekedhettek a bátortalanságokon, amit a feladat nehézségével és a jutalom értékével szemben éreztek. Az emmauszi úton megrémült tanítványoknak azt mondja az Úr: "Nem ezeket kellett elszenvednie a Krisztusnak, hogy beléphessen dicsõségébe?" Az Úr felteszi nektek is egyenként ugyanezt a kérdést. Ezért ne féljetek odaszentelni az életeteket békében és igazságban, mert ti tudjátok, hogy az Úr veletek van minden utatokon!
(II. János Pál pápa üzenete a Béke XVIII. Világnapjára)

Ne féljetek a szenvedéstõl és a haláltól!
Mivel Krisztus keresztje a szeretet és a megváltás jele, nem kell meglepõdjetek azon, hogy minden igazi szeretet áldozatot követel. Ne féljetek tehát akkor, amikor a szeretet túl sokat követel! Ne féljetek, amikor a szeretet áldozatot követel! Ne féljetek Krisztus keresztjétõl! A kereszt az Élet Fája. Minden öröm és minden béke forrása. Ez volt az egyetlen mód Jézus számára, hogy eljusson a feltámadásra és a gyõzelemre. Az egyetlen mód számunkra is, hogy részt vegyünk az õ életében, most és mindörökké.
(II. János Pál pápa beszéde Aucklandben - 1986. november 26.)

Nincsenek megjegyzések:

AM társoldal


..

Tárhely: www.gportal.hu
Domain: www.csendesedj-el.blogspot.com
E-mail: angyal.magazin kukac gmail pont com
A honlap egy hobby portál.

Az oldal NEM rendelkezik szerkesztőséggel!



Copyright © Sueee[Inasi ]- 2008
CC. Jog Fenntartva a közzétett írásokra.
Sueee [Inasi], Lélek Gizella [ Ekpafat], Zsigai Klára,
Mátyás József


http://csendesedj-el.blogspot.com © 2009Design by: Inasi


email: csendes.percek kukac gmail.com

Az írások szerzői jogvédelem alatt állnak!

Az oldalon elhelyezett írások, versek, és novellák
a szerzők szellemi tulajdonát képezik.
Kérjük, hogy a szellemi alkotásokhoz
fűződő jogokat tartsa tiszteletben!


Kezdés: 2008.08.02.