.
Szakács Zsó:
Csendesedj el mikor zajos az életed, csendesedj el ha fájdalom éri lelkedet. Csendesedj el, hallgasd a csend hangját, csendesedj el, megtaláld lelked nyugalmát. Csendesedj el, gondolj arra ki igazán szeret, csendesedj el, éld át a közös perceket... Csendesedj el, adj hálát az életért, csendesedj el, mondj imát mindenkiért!
-

Csendesedj el és hallgasd a zenét:

Johann Sebastian Bach: Air

2012. jan. 3.

Az Öreg Hegedű


Egy árverésen a kikiáltó felemelt egy hegedűt. Tele volt repedésekkel és karcolásokkal. A húrok kilazultak és a kikiáltó sem gondolta, hogy megérné a fáradságot, ha túl sokat vesződnének vele, de a rend kedvéért egy apró mosoly kíséretében felemelte.

- Mit ajánlanak érte uraim? - kiáltotta. - Kezdjük 100 ezer Forinttal?
- Százötezer! - szólt egy hang.
Majd száztíz.
- Száztizenöt! - mondta egy másik.
Majd százhúsz.
- Százhúszezer először, százhúszezer másodszor, százhúszezer. A terem mélyén egy ősz hajú ember felállt és kezébe fogta a vonót. Egy zsebkendővel letörölte a poros hegedűt, meghúzta a húrokat, nyakához illesztette a hangszert és olyan tiszta melódiát kezdett el játszani rajta, ami az angyalok énekéhez volt hasonlatos. 

Amikor abbahagyta, a kikiáltó nyugodt, mély hangon azt kérdezte:
- Mit ajánlanak az öreg hegedűért? És a vonóval együtt felemelte azt.
- Egy millió, ki ad kétmilliót? Kétmillió! Ki mond hármat? Hárommillió először, hárommillió másodszor, hárommillió-háromszázezer, senki többet harmadszor - mondta a kikiáltó.

Az emberek tapsoltak, de néhányan azt kérdezték:
- Mi változtatta meg a hegedű értékét?

A válasz rögtön megérkezett: a Mester érintése.

Régi poros, összekarcolt hangszerek vagyunk. De képesek vagyunk magasztos zenét játszani. Elég a Mester érintése. Íme itt vagy, Istenem. Engem keresel? Mit akarsz? Nem tudok adni neked semmit. Az utolsó találkozásunk után nem tettem félre neked semmit. Semmit. egy jó cselekedetet sem. Túl fáradt voltam. Semmit. Egy jó szót sem. Túl szomorú voltam. Csömöröm volt az élettől, mindent untam. 

- Adj! A mindennapi türelmetlenség, hogy haszontalannak látom este a napot, a vágy, hogy felszabaduljak a kötelességek és tennivalók alól, a jó cselekedet iránti közöny, a te fáradságod, Uram! - Adj! A lélek bénultsága, a közöny miatti lelkiismeret furdalás, és egyre erősebb közöny a lelkifurdalás miatt... A boldogság szüksége, a fárasztó gyengédség, a fájdalom amiatt, hogy tudom, nincs menekvés. - Adj! Zavarok, félelmek, kétségek. Uram! Úgy, jársz-kelsz, mint egy ószeres, hogy összegyűjtsd ..a szemetet. 

Mit csinálsz ezekből uram? 

- Égi országot.

Nincsenek megjegyzések:

AM társoldal


..

Tárhely: www.gportal.hu
Domain: www.csendesedj-el.blogspot.com
E-mail: angyal.magazin kukac gmail pont com
A honlap egy hobby portál.

Az oldal NEM rendelkezik szerkesztőséggel!



Copyright © Sueee[Inasi ]- 2008
CC. Jog Fenntartva a közzétett írásokra.
Sueee [Inasi], Lélek Gizella [ Ekpafat], Zsigai Klára,
Mátyás József


http://csendesedj-el.blogspot.com © 2009Design by: Inasi


email: csendes.percek kukac gmail.com

Az írások szerzői jogvédelem alatt állnak!

Az oldalon elhelyezett írások, versek, és novellák
a szerzők szellemi tulajdonát képezik.
Kérjük, hogy a szellemi alkotásokhoz
fűződő jogokat tartsa tiszteletben!


Kezdés: 2008.08.02.